Werken met verhalen in het sociaal domein

Niet de ondersteuning aanbieden die je denkt dat mensen nodig hebben, maar uitgaan van wat inwoners zelf aangeven. Dus laat inwoners en professionals in het sociaal domein maar vertellen en naar elkaar luisteren. Daarin ligt de basis om tot een gericht ondersteuningsaanbod te komen, ervaren ze in de gemeente Enschede.
Willem Loupatty is niet alleen – sinds twee jaar – bestuurder van de wijkteams in Enschede. Hij zit ook in het bestuur van de Associatie Wijkteams, waarin op landelijk niveau wordt gesproken over hoe de uitvoe- ringspraktijk van die wijkteams in goede banen kan worden geleid. “Daar wordt met interesse gekeken naar hoe we dat hier in Enschede aan het doen zijn”, zegt hij. “In Enschede zelf is dat inmiddels al zo gewoon dat de bijzondere waarde ervan niet eens meer zo heel erg wordt gezien. ‘Het is toch normaal’, wordt dan gezegd. En dat is eigenlijk een beetje jammer. Wawnt het antwoord op vragen als ‘Wat is de essentie van een wijkteam?’ en “Wanneer doe je het goed?’ is een onderdeel van de voortdurende ontwikkeling die je als wijkteam kunt doormaken.”

Deel dit bericht

Scroll naar boven