Nieuws en blogs

De laatste ontwikkelingen over klanten, partners, projecten, resultaten en de cPNI methode

Optimale fit tussen behoeften inwoners en Sociaal Werk

Mensen delen informatie en kennis door ervaringen te delen. In deze ervaringen vertellen mensen wat er gebeurde en hoe ze dat hebben beleefd. Daarin zitten inzichten die nuttig zijn om te begrijpen hoe het bijvoorbeeld met een wijk gaat of wat het effect is van investeringen in sociaal werk. Aan alleen losse ervaringen heb je niet veel als je wil leren. En ook niet voor beleidsvorming en evaluatie.

We ontwikkelen toepassingen (werkwijzen en instrumenten) waarmee klanten ervaringen leren delen en er mee leren werken om inzicht te krijgen in wat er speelt, daarop beslissingen te baseren en deze slim in praktijk te brengen. Dat is de kern van “werken met ervaringen”. Vandaag deel ik graag over een project waar we al een aantal jaren mee bezig zijn. Persoonlijk vind ik het een waardevol project omdat het direct bijdraagt aan de samenleving. In deze blog leg ik dat graag verder uit.

Lees meer

Expeditie van 13 Gouden Smiley Ziekenhuizen

Wat kunnen we leren van ervaringen op 3 thema's van kinderen en ouders over de zorg? Leren van dingen die goed gaan en die anders kunnen. Op 12 oktober gingen vertegenwoordigers van 13 ziekenhuizen op ontdekkingstocht door honderden ervaringen van kinderen, jongeren...

Lees meer

Van kwaliteit naar kwaliteiten

Afgelopen week is de StoryConnect methode opgenomen in de kwaliteitswijzer van Vilans. Daar zijn we heel blij mee. Het is een teken dat onze benadering van kwaliteit in de zorg serieus genomen wordt. Zoiets was tien jaar geleden onmogelijk geweest omdat destijds het begrip kwaliteit nog – ten onrechte – gereserveerd werd voor meetbare grootheden.

Lees meer

Mijlpaal kindgerichte en gezinsgerichte zorg

Jongen van 7 vertelt over kindgerichte en gezinsgerichte zorg tjjdens zijn dagopname in het Nij Smellinge ziekenhuis. In 2013 ontwikkelde StoryConnect met Stichting Kind en Ziekenhuis de Ervarings- en Medewerker monitoren kind- en gezinsgerichte zorg. Hiermee kunnen...

Lees meer