StoryAcademy ontwikkelt door

In de StoryAcademy ontwikkelen we opleidingsinitiatieven als aanvulling op onze projectactiviteiten bij klanten. 

StoryWorks, 2 daagse training narratief werken voor medewerkers van (ex)klanten

Het eerste aanbod dat we vanuit StoryAcademy aanbieden is StoryWorks. Tijdens deze 2 daagse training leren de deelnemers hoe ze zelf verhalen kunnen ophalen en duiden in de rol van procesbegeleider en facilitatoDeze training is een vervolg op de ‘on the job trainingen’ die we eerder hebben gegeven aan medewerkers van klantorganisaties.en. De StoryWorks training is erop gericht om aan de behoeften van klanten tegemoet te komen, zodat zij beter in staat zijn om het werken, leren en verbeteren met en door verhalen in hun eigen organisatie te borgen en te verankeren. Dit is een training die open is voor alle medewerkers van (voormalige) klanten van StoryConnect.

Competenties voor het opzetten en uitvoeren van vertelkringen of verteltafels

In de training leren medewerkers hoe ze vertelkringen of verteltafels kunnen opzetten en uitvoeren. Ook leren ze de achterliggende theorie. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. 

Onderdeel van een lopend veranderingsproces

De door deze werknemers in hun organisatie uitgevoerde verhalende werkvormen maken deel uit van het veranderingsproces waarbij StoryConnect betrokken is of is geweest. De basis is dus aanwezig om hierop verder te bouwen. Hun bijdrage heeft bijvoorbeeld als doel om nieuwe narratieve informatie voor een deelvraagstuk op te halen of voortgang te monitoren met behulp van verhalen.

Volgende StoryWork gepland in het voorjaar van 2023

De training is in de tweede helft van het jaar 2022 tweemaal met succes uitgevoerd.  Hij is weer gepland voor het voorjaar van 2023. 

Nieuwe initiatieven StoryAcademy in 2023: StoryChange en StoryLeadership

In 2023 staan nog meer initiatieven op de agenda w.o. ‘StoryChange. Dit is een training die zich richt op het beïnvloeden van ‘werkelijkheidbelevingen’ (sensemaking genoemd) en StoryLeadership, een korte module voor bestuurders waarin de complexiteitsbenadering, de rol van verhalen en patroondoorbrekende interventies in het sturen van veranderingsprocessen centraal staan.

 Meer info: caroline@storyconnect.nl

Deel dit bericht

Scroll naar boven