Ontwikkeling platform voor achterblijvers na zelfdoding vanuit de leefwereld

‘Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar ik heb wel koffie.’

Zomaar een quote van iets dat heeft geholpen na het verlies van een overleden dierbare. Het komt uit een verhaal dat is gedeeld is tijdens de dag voor de nabestaanden na zelfdoding op 18 november.

De coalitie voor nabestaanden, een groep partijen waarin ervaringsdeskundigen zich verenigen om ondersteuning voor nabestaanden te verbeteren, organiseerde deze dag waarin lotgenoten elkaar konden ontmoeten, delen en helen. 

‘Wat ik zo fijn vond, is dat ik helemaal kon uitpraten zonder onderbrekingen.’

In vertelkringen, begeleid door StoryConnect, werden verhalen gedeeld over wat heeft geholpen of werd gemist na het overlijden van een dierbare.

Tijdens de duidingssessie, die in februari plaatsvond, hebben enkele vertellers alle gedeelde verhalen gelezen en zijn rode draden geïdentificeerd. Dit vormt input voor het platform achterblijvers.net die momenteel in ontwikkeling is. Een platform waarop nabestaanden straks informatie kunnen vinden over de thema’s die uit de verhalen naar voren kwamen. Ook zal op het platform een vertelpunt komen zodat er regelmatig gericht verhalen kunnen worden gedeeld.

Deel dit bericht

Scroll naar boven