Meneer B., een inspirerend persoon met een inspirerend verhaal. Hij is muzikant, zeer getalenteerd en bezig met een doorbraak in de muziek wereld. Hij is onze eerste gebruiker van CoachConnect. Ons gesprek ging over de waarde van CoachConnect. Voor coaches is de waarde duidelijk. Coach Nanja Grooteman schreef daar eerder een blog over.

B. vertelde dat het reflecteren op concrete ervaringen de eerste verwerking is van wat er was gebeurd. Hij vindt dat hij zo “zijn hoofd kan legen”. Het kost hem 5 a 10 minuten om een concrete ervaring te delen en de aanvullende vragen te beantwoorden. Dit invullen gaat hem snel af, de driehoeken waren eerst even wennen maar het gaat nu vrij snel. De aandacht kan hij bij het verhaal houden. Tijdens het invullen legt hij verbanden en evalueert hij hoe hij de situatie heeft ervaren en waarom het zo ging zoals het ging.

In een sessie met de coach heeft hij het CoachConnect Dashboard gezien. Dat vond hij heel prettig: “ik kon nu zelf zien dat ik vooruitging”. Natuurlijk geloof ik mijn coach wel als hij duidelijk maakte dat ik progressie boek kijkende naar de coachvraag. Maar het echt zelf kunnen zien, heeft voor mij veel waarde. Je kijkt op afstand dan naar je eigen progressie EN je weet dat het klopt, want ik heb het zelf allemaal ingevuld”. En dat is een schitterende ontdekking. Ook de coachee ziet zelf de waarde in van het delen van reflecties en duiden daarvan en kan zijn eigen veranderproces volgen.