StoryPoint Wat Werkt?

Ben je op zoek naar goed werk? En wil je jouw ervaring delen met anderen en zo elkaar helpen door van elkaar te leren? Dan is het StoryPoint Wat Werkt? voor jou bedoeld!

Screen Shot 2015-05-27 at 11.19.04

Jongeren en de arbeidsmarkt

De afgelopen maanden zijn StoryConnect en haar partner PLEK samen in het Wat Werkt? project met een groep jong volwassen op zoek gegaan naar hun plek op de werk-markt. Via participatieve theatervormen werden ervaringen uitgewisseld. En op dit moment werken we hard aan de voorbereidingen van de première (eindvoorstelling) op 11 juni in Utrecht.

De kennis en ervaring die is opgedaan tijdens het Wat Werkt? project is gebruikt om een StoryPoint te ontwikkelen waar alle jong volwassenen die op zoek zijn naar goed werk hun ervaringen kunnen delen. Door het delen van deze ervaringen over hoe zij op zoek zijn naar goed werk, ontstaat een grote database die de jong volwassenen zelf gebruiken om (nieuw) werk te vinden of te creëren op basis van behoeften in de samenleving. Dit helpt om zicht te krijgen op het thema jongeren en de arbeidsmarkt. De database helpt ook beleidsmakers en organisaties die jong volwassenen ondersteunen om werk te vinden inzicht te geven in hoe die zoektocht verloopt en welke kansen en barrières zij tegenkomen.

Zodra er enkele tientallen ervaringen zijn gaan we beginnen met het ontsluiten hiervan. Dat zal gebeuren op dezelfde manier als bij de burgerparticipatie Thermometer van Stichtse Vecht.

Het StoryPoint staat hieronder. Maak je gebruik van een smartphone of tablet? Volg dan deze link.