Inception

Maak kennis met de StoryConnect methode en breng de potentie voor uw organisatie in kaart

Inception

Voor veel organisaties is het werken met narratieve informatie nog vrij nieuw. Daarbij heeft iedere organisatie eigen wensen en een unieke cultuur. Met Inception projecten brengen we dit samen met u in kaart.

Na een inventarisatie van wensen en uitdagingen worden één of meerdere concepten getest. Zo krijgt u  zicht op de mogelijkheden die cPNI uw organisatie of gemeenschap te bieden heeft. Dit levert vaak al direct unieke inzichten op en dus waarde voor de klant.

Naast ervaring met de StoryConnect methode levert een Inception project een portfolio met toepassingen. Wij maken – indien gewenst – ook roadmap van deze toepassingen die we in een eindpresentatie toelichten. Vervolgens bespreken we met welke u daarvan in Insight of Impact projecten verder wilt ontwikkelen. Uiteraard is de go/no-go beslissing aan u.

Resultaten

Inzicht in de mogelijkheden van cPNI voor uw organisatie of gemeenschap. Ook hands-on ervaring waardoor u gevoel krijgt voor de mogelijkheden en beperkingen.

k

Narratieven

Bij het testen van de concepten worden meestal zo’n 30-40 narratieven per keer gedeeld. Deelnemers werken met deze narratieven en creëren daaruit samen collectieve eigenschappen. Deze vormen al een goede basis voor vervolgprojecten.

}

Doorlooptijd

Het doen van interviews, bestuderen van relevante documenten, het uitvoeren van participatieve observaties en het organiseren, houden er verwerken van de resultaten van workshops heeft een minimale doorlooptijd van ongeveer 1 maand, oplopend tot 3 maanden.

Omvang

Gemiddeld zo’n 7 tot 10 werkdagen, oplopend tot 20 of meer voor grote, zeer verspreide organisaties of lastige in kaart te brengen situaties.