CitizenConnect

Gebruik de kennis, kunde, creativiteit en toezichtkracht van burgers en bedrijven voor het evalueren van (voorgenomen) beleid en het oplossen van taaie vraagstukken in het publieke domein

Overheden moeten weten wat er speelt in de samenleving en overheden kunnen niet meer zonder de kennis en inzichten van de burgers om problemen op te lossen en kwaliteit te borgen. CitizenConnect biedt ook innovatieve oplossingen voor het participatief ontwikkelen en evalueren van beleid en voor onderzoek onder burgers.

CitizenConnect verbetert dus de interactie tussen burgers/inwoners en overheden/instituties. Dat werkt twee kanten op:

  1. Met CitizenConnect verbeteren overheden en instituties hun beleidsvorming en evaluatie met de vaak verrassende inzichten uit narratieve bewoner/burgeronderzoeken.
  2. Via CitizenConnect kunnen burgers participeren in overheidsprocessen voor het genereren van antwoorden op publieke vraagsstukken. CitizenConnect brengt de kennis van de burger naar de overheid. Speciaal daarvoor heeft StoryConnect daarvoor Antwoord voor Overheden in het leven geroepen.

CitizenConnect oplossingen leveren gemeentelijke, provinciale, landelijke en sectorale overheidsinstanties, instituties en diensten simpelweg meer inzicht en meer aangrijpingspunten voor verbetering. Het is daarmee een aantrekkelijk alternatief voor vragenlijsten en interviews.

Beleidsmakers kunnen betere beslissingen nemen als ze eerder en beter zicht hebben op de impact van beleid. CitizenConnect is ideaal voor het evalueren van voorgenomen en staand beleid. Achteraf evalueren behoord daarbij tot het verleden. Evalueren kan al gedurende de beleidsvorming en ook bijsturen van de uitvoering is goed mogelijk.

CitizenConnect brengt de perspectieven en inzichten van burgers en bedrijven in beeld waarbij de samenhang tussen een groot aantal (vaak onbekende) factoren aan de oppervlakte komt. CitizenConnect helpt bij het ontrafelen van de complexe samenhang van problematieken en bij het formuleren van maatregelen en interventies die passen bij de mate van geordenheid, complexiteit en chaos van de samenhangende factoren.

Burgers en bedrijven hebben veruit de meeste kennis en ervaring in onze kennis-intensieve samenleving. Die kennis wordt nog nauwelijks gebruikt door overheden en instituties. Of het nu gaat om het evalueren van beleid of het vinden van passende oplossingen voor netelige uitdagingen, overheden kunnen eigenlijk niet meer zonder de kennis en perspectieven van de maatschappij.

CitizenConnect wordt toegepast voor monitoren van de implementatie van mensenrechten-verdragen, voor betrekken van inwoners bij beleidvorming inzake participatie en om zicht te krijgen op de impact van de publieke ruimte op leven, werken en recreëren.

Meer weten over CitizenConnect?

Neem contact op met Harold van Garderen

13 + 1 =