StoryConnect ontwikkelt de Dutch ID monitor

Een nieuw concept voor het evalueren van de effectiviteit van beveiligingskenmerken van identiteitsdocumenten
Op basis van het ProductConnect concept, ontwikkelt StoryConnect sinds 2015 de Dutch ID monitor (DIM) voor de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. DIM maakt zichtbaar hoe beveiligingspersoneel in het hele land beveiligingskenmerken van identiteitsdocumenten gebruikt.
Overheden en producten van reis- en identiteitsdocumenten besteden veel tijd en inspanning aan het ontwerpen van de beste beveiligingskenmerken. Opvallend genoeg is grootschalig onderzoek naar het dagelijks gebruik van deze kenmerken door documentcontroleurs nooit gedaan.
De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG), een agentschap van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, vroeg het Nederlandse bedrijf StoryConnect om een nieuw onderzoeksconcept te ontwikkelen: de Dutch ID Monitor. The resultaten van dit continue onderzoek stelt het RvIG in staat om de effectiviteit van veiligheidskenmerken in identiteitsdocumenten te evalueren en hun gebruik te maken gedurende het verificatieproces. Hierdoor kan ze – waar nodig, het beleid bijstellen.
Bovenstaande quote is een vertaling van de eerste paragrafen van de publicatie over DIM van BZK en StoryConnect. Lees het hele artikel.

The Dutch ID Monitor

By Renée Ong-de Jong, Daniela Orsini and Marco Koning, The Dutch ID Monitor in Keesing Journal of Documents & Identity June 2017. Reprinted by permission of the publisher. All rights reserved. (click the image to download)