Een nieuwe site en een nieuwe naam is één, maar enige uitleg over het waarom is wel op zijn plaats. Het is nu bijna 5 jaar geleden dat we begonnen zijn onder de naam TOP innosense. Het kiezen van een naam is altijd lastig en dat was ook in dit geval zo.

Bij de start was een bedrijf betrokken met de naam TOP BV. TOP is een innovatieve ontwikkelaar van producten en technologieën in de voedselsector. TOP klinkt natuurlijk op zicht al helemaal TOP en de verwachting was dat ook TOP innosense projecten zou gaan doen in de voedselsector, wat ook gebeurde.

Dat waren – volgens plan – projecten op het gebied van innovatie en sensemaking. Projecten waar het ging om het agile in de markt ontwikkelen van nieuwe producten waarbij er continue “sense” wordt gemaakt van gebruikersideeën en ervaringen. Daarom voegden we innosense toe aan onze naam. Het heeft kennelijk gewerkt, want inmiddels is ProductConnect een reguliere dienstenlijn en TOP BV is daarvoor één van onze klanten.

In die vijf jaar is er veel gebeurd. De methodiek van toen – narrative sensemaking geheten – is flink doorontwikkeld en luistert nu naar de naam Participatory Narrative Inquiry (kort: PNI). Dat mag u meteen vergeten, maar helder is wel dat innosense de lading niet meer dekte. En dus zijn we op zoek gegaan naar een naam die dat wel doet en dat is dus StoryConnect geworden.

StoryConnect pas heel goed bij wat wij doen en voor klanten realiseren. Wij werken met Story (verhalen) en Connect is verbinding in het Nederlands. Maar er is nog veel meer:

  • Mensen hebben altijd een verbinding met hun eigen verhaal
  • Luisteren naar of lezen van verhalen van anderen geeft inzicht in en vaak ook een verbinding met die ander.
  • Als je veel verhalen en data daarover hebt kun je nieuwe verbindingen ontdekken, dingen leren, nieuwe invloeden ontdekken.
  • Als je continu verhalen bij elkaar brengt kun je trends ontdekken, een verbinding in de tijd
  • Als je samen werkt met verhalen ontstaan er of veranderen de diepere verbindingen tussen mensen, normen en waarden.

Kortom, de naam StoryConnect past prima bij wat wij doen. Wij helpen verbindingen te leggen, ontdekken, volgen, enz. door te werken met verhalen.